grajdaniОтговорен гражданин

Грижа ни е за хората, до които се докосваме чрез своя бизнес

Основен принцип в управлението на нашия бизнес е да осъществяваме своите дейности по най-добрия възможен начин, с почтеност и уважение, без да правим компромис с ценностите си. За нас водещ принцип е да печелим не на всяка цена, а по правилния начин.
Установяването и поддържането на трайни взаимоотношения с общностите е ключов приоритет за нас. От една страна това ни дава възможност да бъдем активен участник в обществения живот на местните общности, при което активно да поемаме своя социален ангажимент към тях и да изграждаме отношения на тясно сътрудничество и взаимодействие с местните власти. От друга страна, това допринася за по-нататъшното утвърждаване на доброто ни име и имиджа ни на местно ниво.

Живеейки и работейки в една общност, ние разбираме колко е важна тя за нас и развитието на нашия бизнес. Именно затова се стараем да инвестираме време и усилия в отношенията си с нея.

Във връзка с установяване и поддържане на трайни и ползотворни отношения с местните общности, компанията организира и партнира на различни инициативи с регионален характер. Сред най-значимите инициативи, които реализираме, са кампанията „Моят град – моят дом” и емблематичният за нас проект Каменица Фен Купа.

„Моят град – моят дом”

Кампанията „Моят град – моят дом” е част от дългосрочната социално-отговорна политика на „Каменица” АД и чрез нея се ангажираме трайно с облагородяването на средата в градовете, в които развиваме своя бизнес. Инициативата е от изключителна значимост за нас, тъй като чрез нея насърчаваме личната отговорност и активната гражданска позиция сред нашите хора.  „Моят град – моят дом” се провежда с тяхното активно участие, като по традиция с инициативата се ангажират представители на компанията от всички управленски нива, включително и нашия лидерски екип. От самото си начало “Моят град – моят дом” се осъществява с подкрепата на и в тясно сътрудничество с общините Пловдив и Хасково.

„Каменица Фен Купа“

Каменица Фен Купа е най-големият турнир по футбол за непрофесионалисти в България – признание, сертифицирано от Българския футболен съюз и Българския олимпийски комитет. Стартира през 2003 г. и вече 14 години дава възможност на хиляди любители на спорта да участват в един уникален футболен турнир. Година след година Каменица Фен Купа разгръща своя национален мащаб във всички области на страната – квалификации в 27 града, регионални полуфинали в 12. По неговата организация целогодишно работи екип от над 150 човека, като всеки влага душа и сърце в успешната му реализация.

През 2014 г. Каменица Фен Купа направи още една крачка напред към своите участници. В рамките на турнира, стартирахме кампанията „Дари гол“, която се реализира под патронажа на г-жа Стефка Костадинова, председател на Българския олимпийски комитет. В рамките на инициативата, всеки гол, отбелязан по време на мачовете от програмата на Фен Купа, добавя по 1 лев към специална благотворителна сметка. Вече втора поредна година акумулираните средства ще бъдат инвестирани в подобряване на футболната среда в града на националните шампиони на турнира за съответната година. Нашата дългосрочна цел е да подобрим футболната среда в България и да предоставим качествени условия за игра на футболните фенове в страната, чрез набиране на средства по инициативата във всяко следващо издание на турнира.

Back To Top