26.10.2012
 

Инсталацията „STAROPRAMEN – ДУХЪТ НА ПРАГА“ получи сребърно отличие на ФАРА ‘12

Журито на Фестивала на Българската Асоциация на Комуникационните Агенции 2012 отличи със СРЕБРО инсталацията на пражка бира # 1 в света Staropramen – “Духът на Прага“. Церемонията по връчването на наградите се проведе през м. септември в комплекс Албена. Проектът „Духът на Прага” се състезава с други 13 в категорията „Нови комуникационни канали”. От тях журито номинира общо 4 проекта, между които и инсталацията на Staropramen.

Инсталацията е по идея и реализация на агенция New Moment New Ideas. Тя бе създадена специално за Дните на чешката култура в София през март и като част от партньорството между пражка бира # 1 Staropramen и Чешкия културен център. Основната й цел е да пресъздаде по интересен и въздействащ начин връзката между Staropramen и Прага и вековната история на чешката столица.

Инсталацията „Духът на Прага“ пресъздава атмосферата на космополитния град чрез някои от най-емблематичните звуци от улиците на града. В пет бутилки от пражка бира # 1 в света са „уловени” характерната и увличаща шумотевица от пражки бар, мелодията на часовника Орлой, улични музиканти от Карлов мост, смяната на караула пред Президентството и легендата за принцеса Либуше.

8col_Staropramen_Fest_Art_Installation-18col_Staropramen_Fest_Art_Installation-28col_Staropramen_Fest_Art_Installation-68col_Staropramen_Fest_Art_Intsallation-38col_Staropramen_Fest_Installation-58col_Staroprmamen_Fest_Art_Installation-4

Back To Top