26.01.2015
 

Corona Extra е най-новият член в портфолиото на „Каменица“ АД

Мексиканската бира, която покори света, с нов ексклузивен дистрибутор за България

Мексико се влюби в нея, а след това и целият свят. Corona Extra, популярният мексикански лагер, е на път да покори и България. От началото на 2015 г. световноизвестната бирена марка вече има нов ексклузивен дистрибутор за страната – „Каменица“ АД. Брандът се присъединява към вече съществуващото портфолио с интернационални премиум марки на компанията, включващо белгийските Stella Artois, Hoegaarden и Leffe и американската крафт бира Blue Moon.

Историята на Corona Extra започва през 1925 г. в пивоварна Модело (Cervecería Modelo) в Мексико Сити. Десет години по-късно, Corona става най-продаваната бира в Мексико. Днес, марката е позната и ценена по цял свят със своя дух и посланието „Открий своя плаж“. Corona Extra се предлага в 186 страни в целия свят, като всяка бутилка се произвежда в Мексико. Тя е известна с връзката си с екзотичните пясъчни плажове, емблематичната си прозрачна бутилка и ритуала за сервиране с резенче лайм.

„Радвам се, че добавяме още една световноизвестна марка бира към нашето портфолио. Сигурен съм, че Corona Extra ще внесе поне малко от „мексиканското слънце“ в света на бирата и мисля, че ще бъде много добре приета от нашите потребители,“ споделя Ясен Любенов, Директор „Маркетинг“ в „Каменица“ АД.

„Каменица“ АД ще налага марката основно в избрани обекти от т.нар. „студен“ пазар или канал ХоРеКа, като ще се предлага и в търговската мрежа. „Целта ни е постепенно да повишим познаваемостта на Corona Extra в България и да увеличим нейната дистрибуция в страната. Почитателите й могат да очакват, че марката ще стане по-достъпна в предстоящите месеци,“ добавя Ясен Любенов.

Corona Extra е светла бира с долна ферментация и 4.5% алкохолно съдържание, която се произвежда единствено и само в Мексико. По целия свят, без значение от език или културни различия, Corona означава едно и също нещо: Да се наслаждаваш на мига. Емблематичен за марката е уникалният ритуал за сервиране и консумация – с резенче лайм и директно от бутилката.

Back To Top