Историята на компанията започва със създаването на първата бира на България – КАМЕНИЦА, през 1881 г. в малката пловдивска работилница на основателите на марката – швейцарците Рудолф Фрик и Фредерик Сулцер. Така, преди повече от век, ние поставихме началото на пивоварната индустрия в страната и вече имаме зад себе си една изключителна история и богати пивоварни традиции, както и множество награди от различни конкурси и изложения в страната и чужбина.

С годините бирата се превърна в нашата истинска страст, нашето наследство и нашето бъдеще. Вече 137 години ние произвеждаме, иновираме и създаваме изключителни преживявания за тези, които ценят качественото пиво. 

Днес неслучайно „Каменица“ АД е една от водещите пивоварни компании в България. Ние сме единственият български пивопроизводител, който съчетава 3 световноизвестни пивоварни традиции – белгийската, немската и чешката. Продължаваме да очароваме своите потребители и клиенти с изключително богато портфолио, включващо местните марки Каменица, Astika, Бургаско, Славена, както и водещите интернационални марки Staropramen, Stella Artois и Beck’s, които произвеждаме по лиценз. Безценна част от портфолиото ни са и вносните ни марки – белгийските Leffe Blonde, Leffe Brune, Hoegaarden, най-известната мексиканска бира в света Corona Extra??, както и изкусителното предложение от страната на сайдера – Великобритания – Carling Cider.

„Каменица“ АД оперира с една пивоварна в гр. Хасково, а общият брой на служителите ни възлиза на 680 души, което ни нарежда сред едни от най-големите компании в бирената индустрия в България.

Като компания, която се стреми да предоставя уникални бирени преживявания, нашата амбиция е да бъдем „Избор №1 за потребители и клиенти“, а мисията ни е „Да очароваме любителите на бира по света“.

Back To Top